kds

Thema’s

Thema’s

De liefdesrelatie

Het is prettig om liefde te voelen. Dat geeft vertrouwen, blijdschap en kracht. Wij kiezen onze partner meestal als er liefde in het spel is. Als je een tijdje samen bent, kan de liefde op de achtergrond raken. Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen om het gevoel van liefde terug te vinden?

Meer over De liefdesrelatie

Jouw relatie

Een relatie is als een spiegel. Datgene waar je je aan ergert, zegt wellicht iets over jou. Als je dit scherp krijgt, kun je ervan leren. De kans bestaat dat je hoopt dat je partner verandert, zodat jij gelukkig zult zijn. Grote kans ook, dat dit niet gaat lukken. Je kunt wél jezelf veranderen.

Meer over Jouw relatie

Communicatie

Een veelvoorkomend relatieprobleem is ruzie maken. Ook in goede relaties komt ruzie voor. Het wordt pas een probleem als deze zich opstapelen of je niet meer weet hoe je elkaar kunt bereiken. Misschien raak je steeds verder van elkaar verwijderd, of overschaduwen de conflicten de goede momenten.

Meer over Communicatie

Intimiteit

Intimiteit is een manier van dichtbij zijn. Dit kan lichamelijk, emotioneel of spiritueel zijn. Het is intiem om jezelf open te stellen en met je partner te delen welke gevoelens en welke verlangens er in je om gaan. Zij laten zien wie je bent. Het uiten ervan geeft verbinding.

Meer over Intimiteit