kds

Over deze module

Over deze module

Deze module is ontwikkeld in opdracht van Stichting mirro. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door GZ-psycholoog Belinda Kersten werkzaam bij GGZinGeest en Parpajon, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de EFT (Emotionally Focused Therapy) ACT (Acceptance and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • De liefdesrelatie: als je een tijdje samen bent, kan de liefde op de achtergrond raken. Hoe ga je daarmee om?
  • Jouw relatie: een relatie is als een spiegel. Datgene waar je je aan ergert, zegt wellicht iets over jou. Als je dit scherp krijgt, kun je ervan leren.
  • Communicatie: ook in goede relaties komt ruzie voor. Het wordt pas een probleem als deze zich opstapelen of je niet meer weet hoe je elkaar kunt bereiken.
  • Intimiteit: intimiteit is een manier van dichtbij zijn. Dit kan lichamelijk, emotioneel of spiritueel zijn. Soms raken verlangens zoek en is het tijd ze weer voor de dag te halen.

 


De liefdesrelatie

Het is prettig om liefde te voelen. Dat geeft...

De liefdesrelatie

Jouw relatie

Een relatie is als een spiegel. Datgene waar je...

Jouw relatie

Communicatie

Een veelvoorkomend relatieprobleem is ruzie...

Communicatie

Intimiteit

Intimiteit is een manier van dichtbij zijn. Dit...

Intimiteit